Het Reishoekje

Herfstvakantie

Voor bijna iedereen is de zomervakantie inmiddels afgelopen. Zin om nog even na te zomeren? Dit is dé tijd om plannen te maken voor de herfstvakantie! Hierbij mijn tips voor heerlijke bestemmingen in het najaar. Of je het nu dicht bij huis zoekt, Europa intrekt of naar een verre bestemming reist.

Dichtbij huis

Uiteraard zijn Nederland & België dit jaar erg populaire vakantiebestemmingen. Er zijn ook zoveel mooie plekken! Waai lekker uit aan de kust of ontdek de prachtige herfstkleuren in de bossen. Voor elk wat wils! Hieronder een paar leuke ideeën ter inspiratie – uiteraard allemaal via mij te boeken.

Ameland – Sea Lodges

Verblijf in een bungalow direct achter de duinen. Dit unieke vakantiepark ligt op loopafstand van het strand, direct onder de vuurtoren op het meest westelijke deel van het eiland. Ook het gezellige centrum van Hollum ligt op loopafstand. Leuk voor gezinnen, maar ook zeer geschikt voor hondenbezitters.

Drenthe – Hof van Saksen

Dit park heeft alles wat je maar kunt wensen. Van een grote indoor-speelarena en outdoor-sportvelden tot een waterparadijs met lange wildwaterbaan. Dit is het perfecte vakantiepark voor families met kinderen. Ontdek de bosrijke omgeving of ontspan bij de spa en wellness.

België – Terhills 

Vrijstaande cottages aan het water, een kleinschalige zwembad met infinty pool en waanzinnige natuur! Need I say more? Geniet in stijl van dit nieuwe resort in Belgisch Limburg. Terhills is gelegen naast Nationaal Park Hoge Kempen en biedt veel mogelijkheden tot watersporten.

Europa

Niet te ver vliegen, maar nog wel even genieten van die heerlijke najaarszon? Dat kan op onderstaande bestemmingen! Ik help je graag met een leuke accommodatie zoals vakantievilla’s, boutique hotels of mooie (eco)resorts op deze eilanden.

Canarische eilanden

Met temperaturen tussen de 20 en 25 graden zijn de Canarische eilanden een ideale bestemming voor het najaar. Alle eilanden hebben hun eigen kenmerken en bezienswaardigheden. Beklim het hoogste punt van Spanje op Tenerife, maak mooie wandelingen op La Palma, ga surfen op Fuerteventura, bezoek lavavelden en vulkaankrates op Lanzarote of geniet van een strandvakantie op Gran Canaria. 

Griekse eilanden

In het najaar kun je het beste naar een van de grotere Griekse eilanden in het oosten of zuiden. Je hebt dan de meeste kans op mooi weer en de restaurants blijven wat langer open. Denk aan Kreta met een verblijf in mooie oude steden zoals Chania of Rethymnon. Ook Rhodos en Kos zijn erg geschikt voor een vakantie in het najaar. Of bezoek Santorini, waar het in het najaar een stuk minder druk is!

Malta

Een iets minder bekende bestemming, maar erg geschikt voor het najaar! Met temperaturen boven de 20 graden en genoeg zonuren kun je hier heerlijk nazomeren. Het eiland heeft een prachtige kustlijn met rotsen, baaien en steile kliffen. Hou je van duiken of snorkelen? In de helderblauwe zee rondom Malta vind je een prachtige onderwaterwereld met grotten en scheepswrakken.   

Verre bestemming

De Nederlandse Antillen zijn op dit moment een ideale bestemming voor een verre vakantie. Je stapt hier in een heel andere wereld met een heerlijk klimaat, lekker eten en goede island vibes! Zon, zee en strand vind je op elk eiland, maar er zijn toch ook wel verschillen!

Aruba

Er wordt wel gezegd dat Aruba de mooiste stranden van de ABC-eilanden heeft. Je vindt hier prachtige witte en poederachtige stranden. Op dit eiland komen ook veel Amerikaanse toeristen en er is daarom veel te beleven. Zo zijn er tal van watersportactiviteiten te doen, kun je op jeepsafari en genieten van een bruisend uitgaansleven.

Bonaire

Dit is het meest rustige eiland van de drie en heeft een prachtige ongerepte natuur en heuvelachtig landschap. Het eiland presenteert zich als “Blue Destination” en is voorloper op het gebied van ecotoerisme. Liefhebbers van snorkelen en duiken komen hier zeker aan hun trekken. Vanaf de kust kun je makkelijk de prachtige koraalriffen bereiken.

Curaçao

Het veelzijdige Curaçao is het meest populaire eiland onder Nederlanders. Je vindt hier prachtige baaien met idyllische stranden en mooie natuurgebieden. In het kleurrijke Willemstad vind je koloniale historie zoals “De Koningin Emmabrug”, de enige drijvende draaibrug ter wereld. Het eiland heeft ook veel leuke restaurants en trendy beachclubs.

Interesse in een reis naar een van deze bestemmingen? Vraag een offerte aan voor een reisvoorstel op maat!

Deel op Social Media

WhatsApp
Facebook
Pinterest
Twitter
Elles Baks

Elles Baks

Persoonlijk reisadviseur

Recente blogs

Dit bericht