Het Reishoekje

Zuid-Afrika met kinderen

Zuid-Afrika is een zeer geschikte bestemming voor reizen met kinderen! Maar vanaf welke leeftijd mogen kinderen eigenlijk mee op game drives? Wat zijn andere leuke activiteiten en zijn de reisafstanden niet te lang? Mocht je met het gezin op reis willen en je hebt (jonge) kinderen dan probeer ik het programma zo samen te stellen dat het voor iedereen leuk is. Lees hier hoe!
Reisperiode / Route / Regio

 

Zuid-Afrika is een groot land en om de reisafstanden niet al te groot te maken kun je het beste keuzes maken. Wil je in de zomervakantie op reis? Dan raad ik het oostelijk deel van Zuid-Afrika aan. Hier is het in deze periode niet te warm en er valt weinig neerslag. Bezoek het beroemde Kruger Nationaal Park en reis via Swaziland naar Hluhluwe en St. Lucia. Een erg leuke en gevarieerde route met veel mogelijkheden voor safari’s, maar waar je ook kunt fietsen, een boottocht kunt maken en de Panamaroute kunt rijden. Plan nog een paar dagen aan het strand en vlieg terug vanaf Durban. Heb je wat langer de tijd dan kun je ook de Drakensbergen meenemen. Wil je naar de Kaapregio en de Tuinroute? Dan kun je het beste in de kerst- of meivakantie gaan. Het is dan lekker warm met weinig neerslag. In twee weken heb je genoeg tijd om deze regio te ontdekken. Neem de kabelbaan naar de Tafelberg in Kaapstad, spot de pinguïns bij Boulders Beach en bezoek een struisvogelboerderij bij Oudtshoorn. Je komt langs het Tsitsikamma Nationaal Park waar je veel activiteiten kunt doen. Uiteraard kun je ook een bezoek brengen aan het Addo Elephant Park en in een safari lodge verblijven. Je kunt de reis eindigen met een paar dagen strand en terugvliegen vanaf Port Elizabeth.

Game drives met kinderen
 

De meeste lodges hanteren een minimale leeftijd van 6 jaar om mee te kunnen met een game drive in een open safari jeep met ranger en andere gasten. Maar er zijn verschillende mogelijkheden om met jongere kinderen op safari te gaan:

  • Met je eigen huurauto kun je in veel wildparken heel goed een self-drive maken. Denk aan Kruger, Hluhluwe en Addo. Rijd op je gemak door de parken en neem alle tijd om naar de dieren te kijken. Onderweg kun je in de “rest camps” even uit de auto voor een hapje eten, drinken of toiletbezoek.
  • Reis je met een groot gezin of gaan opa en oma ook mee? Dan kun je vaak een  georganiseerde game drive met privé jeep en ranger boeken. Je betaald hier wel iets meer voor, maar met een grote groep valt de meerprijs vaak mee. 
  • Er zijn een paar safari lodges die speciale activiteiten voor kinderen organiseren. Denk aan safari expedities te voet met ranger (in een roofdiervrij park) of een kortere safari alleen voor kinderen. Ook leuk is een  game drive waarbij je aan het einde van de middag vertrekt en deels in het donker rijdt. Zoek met een grote zaklamp naar reflecterende ogen in de bush! 
Niet alleen in de auto 

 

Een game drive doe je meestal vanuit een jeep of je eigen huurauto. Maar omdat je ook behoorlijk wat reisafstanden aflegt is het ook leuk om op een andere manier wild te spotten! Zo kun je in sommige wildparken met de fiets of te paard dieren spotten. Zo kun je zebra’s, giraffen of verschillende antilopen tegenkomen. Ook leuk is een boottocht op zoek naar nijlpaarden

en krokodillen. Of spot pinguïns vanaf het strand! 

Andere activiteiten 
 

Naast de safari’s zijn er veel andere leuke activiteiten in Zuid-Afrika te doen. Denk aan hiken, mountainbiken, ziplinen, raften, surfen of kanoën. Heb jij avontuurlijke kinderen? Wissel de safari’s dan af met spannende activiteiten! Goede locaties hiervoor zijn Hazyview, de Drakensbergen of Tsitsikamma Nationaal Park, Ook leuk is het bezoek aan een cultureel centrum of een lokale markt, bijvoorbeeld in de provincie Kwazulu Natal.

Kindvriendelijke accommodaties

 

Naast de safari lodges die zich focussen op gezinnen met kinderen zijn er nog veel meer leuke accommodaties geschikt voor reizen met kinderen. Wat dacht je van leuke glamping tenten met een grote veranda waar je ’s avonds gezellig met elkaar kunt barbecueën? Ook kun je verblijven in vrijstaande bungalows met eigen keuken of maak het spannender en kies voor een chalet in de bush of een boomhut! Uiteraard zijn er ook leuke kleinschalige hotels en guesthouses met zwembad en familiekamers.


Wil jij een uitgebreid reisvoorstel op maat ontvangen? Neem contact met mij op en we bespreken samen de wensen en ideeën. Vervolgens ontvang je vrijblijvend een reisvoorstel.

 

Meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de 22-daagse voorbeeldreis Zuid-Afrika die uiteraard naar wens aan te passen is! 

Deel op Social Media

WhatsApp
Facebook
Pinterest
Twitter
Elles Baks

Elles Baks

Persoonlijk reisadviseur

Recente blogs

Dit bericht