Het Reishoekje

Inspiratie​

Inspiratie
Verre reis

Verrassend Curaçao

Na een week met een huurauto over Curaçao rondgereden te hebben ben ik aangenaam verrast! Ja, ze spreken Nederlands, je kunt je boodschappen doen bij de Albert Heijn en tussen de andere Nederlanders liggen op het strand bij Jan Thiel. Maar dat het eiland zo mooi en veelzijdig was dat wist ik nog niet!

Lees meer »
Self drive Kruger
Verre reis

Zuid-Afrika met kinderen

Zuid-Afrika is een zeer geschikte bestemming voor reizen met kinderen! Maar vanaf welke leeftijd mogen kinderen eigenlijk mee op game drives? Wat zijn andere leuke activiteiten en zijn de reisafstanden niet te lang? Mocht je met het gezin op reis willen en je hebt (jonge) kinderen dan probeer ik het programma zo samen te stellen dat het voor iedereen leuk is. Lees hier hoe!

Lees meer »
Stedentrip

Activiteiten Dubai

Ingeklemd tussen de woestijn en de kust biedt Dubai het beste van twee werelden. Oude wijken met souks, moskeeën en traditionele boten tegenover moderne winkelcentra met wolkenkrabbers, fonteinenshows en luxe hotels. Maar ook mooie zandstranden met gezellige boulevards tegenover rode zandduinen in de woestijn. In Dubai zul je je niet snel vervelen – hier een overzicht van de leukste activiteiten en bezienswaardigheden!

Lees meer »
Algemeen

Herfstvakantie

Voor bijna iedereen is de zomervakantie inmiddels afgelopen. Zin om nog even na te zomeren? Dit is dé tijd om plannen te maken voor de herfstvakantie! Hierbij mijn tips voor heerlijke bestemmingen in het najaar. Of je het nu dicht bij huis zoekt, Europa intrekt of naar een verre bestemming reist.

Lees meer »
rondreis toscane
Europa

Rondreis Toscane

Hoewel we graag minstens één keer per jaar een verre reis maken, beseffen we heel goed dat Europa ook veel moois te bieden heeft. Zo maakten we met de auto een rondreis door Toscane, waarin we leuke steden bezochten, het prachtige Toscaanse landschap bewonderden en vooral van de heerlijke Italiaanse keuken genoten.

Lees meer »
Porto
Stedentrip

Porto: ideale stedentrip

Portugal is een prachtig land met een heerlijk klimaat, goed eten en heel vriendelijke mensen. Veel mensen zullen Portugal kennen van zonvakanties naar de Algarve, maar mijn advies is om ook eens het noorden te bezoeken. Ga dus eens naar het heerlijke en nog niet zo toeristische Porto!

Lees meer »
Activiteiten Mauritius
Verre reis

Activiteiten Mauritius

Mauritius is een heerlijke strandbestemming. Maar het land biedt zoveel meer! Het bergachtige, groene binnenland met watervallen en rivieren is een prachtig gebied voor mooie wandelingen. Daarnaast is het stadje Port Louis leuk om te bezoeken en zijn er verschillende outdoor activiteiten mogelijk. Uiteraard is er ook vertier te vinden op het water, het blijft natuurlijk een eiland. Hieronder mijn tips voor de leukste activiteiten!

Lees meer »
Wildparken Zuid-Afrika
Verre reis

Wildparken Zuid-Afrika

Ben je al eens in Zuid-Afrika geweest? Dan heb je de meest bekende wildparken zoals Kruger en Addo waarschijnlijk al gezien. Maar is er zoveel meer! Je kunt blijven terugkomen en elke keer iets nieuws ontdekken. Of ga juist de eerste keer van de gebaande paden af en je zult versteld staan van de schoonheid van het land. Hierbij 5 tips voor minder bekende wildparken in Zuid-Afrika!

Lees meer »
Singapore
Eten

Eten in Singapore

Mensen in Singapore houden van eten en uitgaan. In deze wereldstad vind je dan ook een groot aanbod van restaurants en eetgelegenheden. Mijn top vijf!

Lees meer »