Het Reishoekje

Activiteiten Dubai

Ingeklemd tussen de woestijn en de kust biedt Dubai het beste van twee werelden. Oude wijken met souks, moskeeën en traditionele boten tegenover moderne winkelcentra met wolkenkrabbers, fonteinenshows en luxe hotels. Maar ook mooie zandstranden met gezellige boulevards tegenover rode zandduinen in de woestijn. In Dubai zul je je niet snel vervelen – hier een overzicht van de leukste activiteiten en bezienswaardigheden!
activiteiten dubai

Het oude Dubai en de souks

Struin door de smalle straatjes van de wijken Bur Dubai en Deira, gelegen aan weerskanten van de Dubai Creek. Op deze zoutwaterkreek door de stad kun je trouwens ook een leuke tocht met een traditionele boot maken. Bezoek ook zeker een lokale souk (markt), je hebt verschillende souks die zich richten op bepaalde producten zoals de bekende Gold Souk waar je goud en sieraden kunt kopen of de Spice Souk, waar je talloze kruiden en specerijen vindt. Ook mooi zijn de kleurrijke Arabische schoenen en kleden!

activiteiten dubai
activiteiten dubai

Dubai Mall & Burj Khalifa

Het grootste winkelcentrum ter wereld ligt aan de voet van de hoogste wolkenkrabber ter wereld, waarnaast je de grootste fonteinshow ter wereld vindt. Een bezoekje waard dus! In de Dubai Mall zijn er naast vele winkels ook een schaatsbaan, kartcentrum en een aquarium. Met een snelle lift kun je een bezoek brengen aan het uitzichtplatform van de Burj Khalifa vanwaar je een prachtig panorama view over Dubai en de woestijn hebt. De Dubai Fonteinshow vindt elke avond om de 30 minuten plaats en is een spectaculair gezicht! 

burj khalifa dubai
fontein dubai
Elles Dubai

Woestijnsafari

Dubai is een relatief nieuwe stad – in dit gebied leefden vroeger bedoeïenen die in tenten woonden en een nomadisch bestaan hadden. Je kunt nog een glimp opvangen van dit bestaan door het bezoeken van een bedoeïenkamp. Vaak kun je ook een kameelsafari maken of andere activiteiten in de woestijn doen zoals quadbiken, sandboarden of een dune drive met een 4×4 jeep. Maak het avontuur helemaal af door een nachtje in een bedoeïentent te slapen. Arabian Nights!

Woestijn Dubai
Activiteiten Dubai

Stranden

Door de aangename temperaturen in onze winter is Dubai een heerlijke winterzonbestemming. Er zijn een aantal openbare stranden waar je heerlijk kunt zonnen en zwemmen. Het populairste strand is Jumeirah Beach waar je ook een gezellige promenade vindt met restaurants en winkels. Het nieuwe reuzenrad (hoogste ter wereld) bij het tegenovergelegen Bluewaters Island valt direct op. Vanaf de verschillende stranden zijn ook watersportactiviteiten mogelijk zoals parasailen, kitesurfen en kajakken.

Strand Dubai

Palmeiland, Atlantis en Dubai Marina

Het eiland in de vorm van een palmboom is natuurlijk het mooiste om vanuit de lucht te zien. Een tochtje met een watervliegtuig of helikopter is dan ook zeker mogelijk! Liever een wat budget-vriendelijker optie? Vanaf de Dubai Marina (wat ook een leuke, hippe wijk is) kun je op een speedboot stappen om een rondje om het palmeiland te varen. Hierbij spot je het indrukwekkende hotel Atlantis dat op palmeiland ligt en het enige 7-sterren hotel ter wereld in de vorm van een zeilboot: Burj Al Arab. Terug in de haven kun je nog een leuke wandeling over de Marina Walk maken, een promenade langs de jachthaven.

Dubai
Elles Dubai

Wil je ook naar Dubai? Neem contact met me op en vraag een offerte aan! 

Deel op Social Media

WhatsApp
Facebook
Pinterest
Twitter
Elles Baks

Elles Baks

Persoonlijk reisadviseur

Recente blogs

Dit bericht