Het Reishoekje

Canada

Rondreis West Canada

20-daagse rondreis West Canada vanaf € 2.995 p.p.

Ontdek de overweldigende natuur van West Canada tijdens deze 20-daagse individuele rondreis. Hoogtepunten zijn de nationale parken Banff & Jasper. Hier vind je ruige bergpieken, uitgestrekte bossen en azuurblauwe meren. Op Vancouver Island kun je op zoek naar zwarte beren en walvissen. De reis wordt afgesloten in het bruisende Vancouver. Je verblijft o.a. in cabins, ranches en kleinschalige hotels.

Je vliegt aan op Calgary waar je de huurauto ophaalt en de eerste overnachting hebt. Calgary is dé toegangspoort tot de Rocky Mountains en een ideaal startpunt van je reis. Nadat je een beetje bent bijgekomen van de vlucht rijd je naar Banff Nationaal Park. Hier vind je azuurblauwe meren afgewisseld met steile bergtoppen. Ga kajakken, bezoek de hotsprings of maak een mooie hike door Johnson Canyon, een prachtige kloof met watervallen.

 

Via de Icefields Parkweg, één van de mooiste wegen ter wereld, rijd je naar Jasper Nationaal Park. Dit is het grootste natuurgebied van de Rockies en ook hier vind je prachtige blauwe meren en diepgroene bossen. Er zijn veel activiteiten te doen zoals raften, hiken en kanoën. Of maak een spectaculaire tocht naar de Columbia Icefields, waar je over het ijs van een gletsjer kunt lopen. Ook leuk is het wandelen over de glazen Icefield Skywalk.

 

Via het Wells Gray Nationaal Park en Kamloops reis je langzaam de Rockies uit richting Vancouver. Geniet nog even van de laatste bergtoppen, valleien en watervallen. In Wells Gray verblijf je op een ranch waar het lijkt alsof je in het wilde westen bent beland. Uiteraard kun je vanaf de ranch mooie paardrijdtochten maken.

 

Op Vancouver Island vind je diepe fjorden afgewisseld met weidse stranden en diepe kreken. Nergens ter wereld zijn zoveel zwarte beren, walvissen en dolfijnen te zien. Je verblijft eerst in het gezellige stadje Victoria waar de Britse invloeden nog goed zichtbaar zijn. Vanuit Victoria is een walvistocht zeker aan te raden.

 

Daarna reis je naar het Pacific Rim Nationaal Park, een dunne landstrook gelegen langs de zuidwest kust. Dit gebied bestaat uit prachtige eilanden, stranden en uitzichten over zee. Vanaf hier kun je ook per boot langs de fjorden op zoek naar beren die aan het jagen zijn op krab en vis.

 

De reis wordt afgesloten in Vancouver. Deze stad heeft een mooie ligging tussen de bergen en ruige kust en heeft een imposante skyline. Je vindt hier hippe tentjes, winkeltjes en terrasjes. Erg leuk is de stad per fiets te verkennen. Rijd langs de historische totempalen, het gezellige Granville Island en verschillende stadsparken. Maak ook zeker een uitstapje naar de Capilano Suspension Bridge, een lange hangbrug over een ravijn ten noorden van de stad. Vanaf Vancouver vlieg je terug naar huis.


Route & overnachtingen

A. Calgary – aankomst – 1 nacht
B. Banff – 3 nachten
C. Jasper – 3 nachten
D. Wells Gray – 2 nachten
E. Kamloops – 1 nacht
F. Victoria – 2 nachten
G. Pacific Rim – 3 nachten
H. Vancouver – 3 nachten – vertrek

 

Tariefinformatie

Reissom vanaf € 2.995,- p.p.
Gebaseerd op twee volwassenen

 

Inclusief:
  • Internationale vlucht naar Calgary en terug vanaf Vancouver
  • 18 overnachtingen in kleinschalige hotels, cabins en ranches o.b.v. logies
  • SUV huurauto tijdens de gehele reis
Exclusief:
  • Overige maaltijden, excursies en entreegelden
  • Benzine en borgstelling huurauto
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
  • Reserveringskosten € 36,- per boeking
  • SGR bijdrage € 5,- p.p.

Uiteraard is deze reis ook erg leuk voor families en gezinnen met kinderen!

 

Bovenstaande prijs is onder voorbehoud van beschikbaarheid en varieert per vertrekdatum. Het is een voorbeeldreis die op maat aangepast kan worden naar jouw wensen.

Elles Baks

Elles Baks

Persoonlijk reisadviseur

Reizen met
Het Reishoekje

Persoonlijk advies

Alle reizen worden op maat gemaakt en naar wens afgestemd.

Unieke plekken

Kleinschalige, unieke accommodaties zijn mijn specialiteit.

Duurzaam

Het Reishoekje staat voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

24/7 bereikbaar

Tijdens je reis ben ik 24/7 bereikbaar voor noodgevallen.