Namibië

Rondje door Namibië

19-daagse rondreis Namibië vanaf € 2.795 p.p.

Ontdek Namibië tijdens deze individuele rondreis per huurauto. Rijd door uitgestrekte vlaktes zo ver je kunt kijken, met hier en daar een zebra of een gemsbok. Ga op zoek naar wildlife in Etosha en ontdek het traditionele Damaraland. Vanuit het kustplaatsje Swakopmund kun je tal van activiteiten ondernemen. Natuurlijk bezoek je ook de rode zandduinen van Sossusvlei en de mysterieuze Deadvlei. Je verblijft in kleinschalige hotels en lodges.

Je start de rondreis Namibië in Windhoek waar je in de ochtend aankomt. Je kunt direct de huurauto ophalen en richting het noorden rijden. De eerste bestemming bevind zich net ten zuiden van Otjiwarongo. Je verblijft hier in een kleine safari lodge waar vanuit je een bezoek kunt brengen aan het Okonjima natuurreservaat en de Africat Foundation.

 

Vervolgens reis je naar het Etosha Nationaal Park waar je zowel een paar dagen aan de oostkant als aan de westkant verblijft. Etosha is het grootste wildpark van Namibië en bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan. Je vindt hier vier leden van de Big Five (olifant, neushoorn, leeuw en luipaard). De dieren van Etosha verzamelen zich vaak rondom de waterpoelen wat fantastische plaatjes oplevert. Je kunt zelf met de huurauto door het park rijden of een georganiseerde game drive boeken.

 

In het uitgestrekte Damaraland met zijn indrukwekkende rotsformaties en eeuwenoude rotstekeningen kun je op zoek naar de woestijnolifanten. Maak hier ook kennis met de tradities, gebruiken en geschiedenis van de Damara’s, de lokale bevolking van dit gebied.

 

De volgende stop is de Erongo Mountains, Je verbijft hier in een heerlijke lodge waar “Fine Cuisine and Relaxation” het motto is. Vanaf de lodge kun je verschillende game drives maken.

 

Het gezellig kuststadje Swakopmund is de uitvalsbasis voor een boottocht waarbij je dolfijnen, zeehonden, pelikanen en soms zelfs walvissen kunt spotten. Bezoek ook zeker de flamingo’s bij Walvis Bay! Swakopmund is daarnaast dé plek voor verschillende activiteiten zoals sandboarden en quadbiken.

 

Het meest bijzondere en bijna surrealistisch landschap hebben we voor het laatst bewaard: de Sossusvlei. Deze vallei in de Namib woestijn is omgeven door de bekende rode zandduinen en natuurlijk de mysterieuze Deadvlei. Deze vallei is volledige afgesloten van water waardoor je hier de bekende dode bomen vindt. Het contrast met de blauwe luchten en rode zandduinen is bijna buitenaards!

 

De laatste nacht verblijf je in Windhoek voordat je de volgende ochtend terugvliegt naar huis. Samen met onvergetelijke herinneringen aan dit prachtige land.

Route & overnachtingen

1. Otjiwarongo – 2 nachten
2. Etosha Oost – 2 nachten
3. Etosha West – 3 nachten
4. Damaraland – 2 nachten
5. Erongo – 2 nachten
6. Swakopmund – 3 nachten
7. Sossusvlei – 2 nachten
8. Windhoek – 1 nacht

Tariefinformatie

Reissom vanaf € 2.795,- p.p. 

Inclusief:
  • Internationale vlucht naar Windhoek en v.v.
  • 17 overnachtingen in kleinschalige 3- tot 4-sterren hotels inclusief ontbijt
  • Middenklasse SUV huurauto tijdens gehele reis
Exclusief:
  • Overige maaltijden, excursies en entreegelden
  • Benzine en borgstelling huurauto
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Reisvaccinaties
  • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
  • Reserveringskosten € 32,- per boeking
  • SGR bijdrage € 5,- p.p.

De reissom is gebaseerd op twee volwassenen.

Uiteraard is deze reis ook erg leuk voor families en gezinnen met kinderen! Neem contact op voor een reisvoorstel op maat.

De reissom betreft een indicatie en is onder voorbehoud van beschikbaarheid en reisperiode. Deze reis is uiteraard op maat aan te passen. Interesse? Vraag een offerte aan!

Benieuwd naar andere bestemmingen? Bekijk hier een overzicht!

Reizen met
Het Reishoekje

Persoonlijk advies

Alle reizen worden op maat gemaakt en naar wens afgestemd.

Unieke plekken

Kleinschalige, unieke accommodaties zijn mijn specialiteit.

Duurzaam

Het Reishoekje staat voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

24/7 bereikbaar

Tijdens je reis ben ik 24/7 bereikbaar voor noodgevallen.