Het Reishoekje

Namibië

Rondje door Namibië

18-daagse rondreis Namibië vanaf € 2.895 p.p.

Ontdek Namibië tijdens deze individuele rondreis per huurauto. Rijd door uitgestrekte vlaktes zo ver je kunt kijken, met hier en daar een zebra of een gemsbok. Ga op zoek naar wildlife in Etosha en ontdek het traditionele Damaraland. Vanuit het kustplaatsje Swakopmund kun je tal van activiteiten ondernemen. Natuurlijk bezoek je ook de rode zandduinen van Sossusvlei en de mysterieuze Deadvlei. Je verblijft in kleinschalige hotels en lodges.

Je start de rondreis Namibië in Windhoek waar je in de ochtend aankomt. Je kunt direct de huurauto ophalen en richting het noorden rijden. De eerste bestemming bevind zich net ten zuiden van Otjiwarongo. Je verblijft hier in een kleine safari lodge waar vanuit je een bezoek kunt brengen aan het Okonjima natuurreservaat en de Africat Foundation.

 

Vervolgens reis je naar het Etosha Nationaal Park waar je zowel een paar dagen aan de oostkant als aan de westkant verblijft. Etosha is het grootste wildpark van Namibië en bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan. Je vindt hier vier leden van de Big Five (olifant, neushoorn, leeuw en luipaard). De dieren van Etosha verzamelen zich vaak rondom de waterpoelen wat fantastische plaatjes oplevert. Je kunt zelf met de huurauto door het park rijden of een georganiseerde game drive boeken.

 

In het uitgestrekte Damaraland met zijn indrukwekkende rotsformaties en eeuwenoude rotstekeningen kun je op zoek naar de woestijnolifanten. Maak hier ook kennis met de tradities, gebruiken en geschiedenis van de Damara’s, de lokale bevolking van dit gebied.

 

Het gezellig kuststadje Swakopmund is de uitvalsbasis voor een boottocht waarbij je dolfijnen, zeehonden, pelikanen en soms zelfs walvissen kunt spotten. Bezoek ook zeker de flamingo’s bij Walvis Bay! Swakopmund is daarnaast dé plek voor verschillende activiteiten zoals sandboarden en quadbiken.

 

Het meest bijzondere en bijna surrealistisch landschap hebben we voor het laatst bewaard: de Sossusvlei. Deze vallei in de Namib woestijn is omgeven door de bekende rode zandduinen en natuurlijk de mysterieuze Deadvlei. Deze vallei is volledige afgesloten van water waardoor je hier de bekende dode bomen vindt. Het contrast met de blauwe luchten en rode zandduinen is bijna buitenaards!

 

De reis wordt afgesloten in de uitgestrekte woestijnlandschap van de Kalahari. Maak hier je laatste safari’s waarbij je giraffen, gemsbokken en zebra’s kunt tegenkomen. Dit is ook een mooie plek voor wandelsafari’s samen met een ervaren ranger. Vervolgens reis je terug naar Windhoek vanwaar je naar huis vliegt.

 

Route & overnachtingen

A. Windhoek – Aankomst
B. Otjiwarongo – 2 nachten
C. Etosha Oost – 2 nachten
D. Etosha West – 3 nachten
E. Damaraland – 2 nachten
F. Swakopmund – 3 nachten
G. Sossusvlei – 2 nachten
H. Kalahari – 2 nachten
I. Windhoek – vertrek

 

Tariefinformatie

Reissom vanaf € 2.895,- p.p.
Gebaseerd op twee volwassenen

 

Inclusief:
  • Internationale vlucht naar Windhoek en v.v.
  • 16 overnachtingen in kleinschalige 3- tot 4-sterren hotels inclusief ontbijt
  • Middenklasse SUV huurauto tijdens gehele reis
Exclusief:
  • Overige maaltijden, excursies en entreegelden
  • Benzine en borgstelling huurauto
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Reisvaccinaties
  • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
  • Reserveringskosten € 36,- per boeking
  • SGR bijdrage € 5,- p.p.

Uiteraard is deze reis ook erg leuk voor families en gezinnen met kinderen!

 

Bovenstaande prijs is onder voorbehoud van beschikbaarheid en varieert per vertrekdatum. Het is een voorbeeldreis die op maat aangepast kan worden naar jouw wensen.

Elles Baks

Elles Baks

Persoonlijk reisadviseur

Reizen met
Het Reishoekje

Persoonlijk advies

Alle reizen worden op maat gemaakt en naar wens afgestemd.

Unieke plekken

Kleinschalige, unieke accommodaties zijn mijn specialiteit.

Duurzaam

Het Reishoekje staat voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

24/7 bereikbaar

Tijdens je reis ben ik 24/7 bereikbaar voor noodgevallen.